Joanna Stasina 4

kierowniczka projectów Fundacji B'Cause

Producentka i menedżerka projektów w dziedzinie tańca, specjalistka PR i komunikacji z partnerami projektowymi, koordynatorka projektów kulturalnych i społecznych, animatorka kultury, pedagog. Prezeska Fundacji Sztuka i Współczesność oraz asystentka kuratora i koordynatorka Międzynarodowego Festiwalu Sztuk Performatywnych ROZDROŻE. Członkini Zarządu Fundacji Rezonanse Kultury.

Członkini Prezydium Branżowej Komisji Dialogu Społecznego ds. Tańca przy Biurze Kultury m.st. Warszawy. Od 2014 roku współtworzy Stowarzyszenie i Kolektyw Artystyczny Format Zero / Warszawskie Muzeum Tańca (główne projekty: spektakl "Po Krzyku" w Teatrze Academia, Warszawskie Muzeum Tańca / Noc Muzeów w Muzeum Warszawy, spektakl "Druga Strona" w Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN, spektakl "Ostatnie Pas" w Teatrze Dramatycznym Scenie na Woli im T. Łomnickiego, Global Water Dances). Współpracuje z Teatrem Tańca Zawirowania (Fundacja Scena Współczesna) przy organizacji Międzynarodowego Festiwalu Teatrów Tańca ZAWIROWANIA (od 2014 roku), Centrum Tańca i Teatru (od 2019 roku), koordynacji Europejskich Konfrontacji Tanecznych ZAWIROWANIA (2017 r.) i trzeciej edycji Warszawskiej Platformy Tańca (2014 r.). Koordynatorka projektów Fundacji B'cause: Faceless | Less Face (Teatr Syrena 2019) i eksploatacji spektaklu Homesick | Sick Home w ramach programu Sceny dla Tańca.